Seminar Biti brži III - trening ekipe NCR RT2014

stipe2014-1

IZJAVA ZA JAVNOST_04 2014:

Seminar »Biti brži III« - spomladanski trening tekmovalne ekipe Nautic club Rogla

Nautic club Rogla je z razširjeno tekmovalno ekipo izvedel svoj tretji Seminar »Biti brži III« – trening taktike in regatnega jadranja v postavljenem regatnem polju pod vodstvom priznanega hrvaškega strokovnjaka z mednarodnimi tekmovalnimi izkušnjami Stipeta Vitaljića.

Navtični strokovnjak iz Splita je pisec strokovne literature s področja jadranja. Je vodja Sailing point Hrvaška, večkratni udeleženec znanih svetovnih regat: World Match Race tour, več svetovnih in evropskih prvenstev v večih razredih. Ima bogate izkušnje pri sestavljanju in treniranju posadk. Sodeloval je pri formiranju in vodenju znanih slovenskih in hrvaških jadralskih posadk: Maxi Jena Team, CRO Sail team RC-44, ACI Match race team, na zadnje s taktikom Tomislavom Bašičem skupaj člana ruske ekipe RC44 Sailing team Nika, lastnika Vladimirja Prosikhina.

Seminarja se je udeležilo 10 članov tekmovalne ekipe Nautic club Rogla, ki so svoje znanje skupaj z dvema gostoma v ekipi pilili na najmanjših barkah slovenskega proizvajalca Elan Marine E210. Seminar je potekal v akvatoriju marine Punat na Krku, ki je nudila idealne pogoje za izvedbo zastavljenih ciljev seminarja. Vsi člani formiranih posadk s po 4 člani so se lahko preizkusili na vseh ključnih položajih na barki v tekmovalnem jadranju.

Posadke so tekmovale med sabo v pripravi in izvedbi taktike regatnega tekmovalnega jadranja na vnaprej določenem tekmovalnem polju med bojami. Jadralno polje je bilo primerno kratko z namenom, da posadke naredijo čim več štartov, ki so eden od ključnih trenutkov tekmovalnega poteka regate, z vidika rezultatske uspešnosti, dodatno pa predstavljajo tudi večje varnostno tveganje za poškodbe plovil in posadk. Po praktičnem delu na morju so posadke svoje delo na vodi z vodjo seminarja predebatirale takoj po zaključku vsakega plova v regatnem polju, dodatno pa še na skupinskem popoldanskem posvetu s predavateljem.

Tekmovalna ekipa Nautic club Rogla bo na novo pridobljena znanja koristila kot ekipa ali kot posamezniki, krmarji posadk klubske regate ob koncu meseca maja 2014. Dodatno bodo udeleženci svoje znanje nadgrajevali na regatah, ki se jih bodo kot ekipa udeležila v spomladanskem, jesenskem in zimskem delu leta 2014 (Zlarinska regata krstaša 2014, Konjičanka 2014, NCR Mini 12 Rogla 2014, NCR Mini 12 Bohinj 2014, Attemsova regata 2014 in Elan Impression sailing week 2014, Šibenska regata in regate prijateljskega navtičnega kluba iz Biograda na moru).

Priloge:

-       1x foto DSC_0938.JPG – Posadke v pripravah na štart

-       1x foto DSC_0956.JPG – Na polno z genakerjem

Predsednik in predstavnik NCR za stike z javnostmi, Stanko KOLAR

Slovenske Konjice, 07.04.2014

Fotografije

Aladin si

 

 

Aladin hr

 

 

Accu Weather

 

 

Regatna pravila

 

 

Pomorske karte Jadrana

 

 

Kontaktne informacije

  • Nautic Club Rogla, Mestni trg 7, 3210 Slov. Konjice
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • 041 569 092 (David Ozebek)

Nove slike

Has no content to show!

Style Setting

Fonts

Layouts( inner pages )

Direction

Template Widths

px  %

px  %